vrijdag 3 april 2015

The kids

Klz (kleinzoon) en kld (kleindochter) logeren tot en met 2de Paasdag bij ons. Daarna een paar dagen bij 'opa en oma koeien' en eind volgende week nog even bij ons, 'opa en oma hout'.

Wij hebben dochter, schoonzoon en jongste zoon vanochtend naar Schiphol gebracht. Ze gaan hun grote broer in China bezoeken. Eindelijk... China zoon wilde al zolang dat ze eens op bezoek kwamen en na veel vijven en zessen zaten ze allemaal op één lijn en werd er geboekt. In goed overleg met 'opa en oma koeien' hebben we een mooi 'logeer rooster' voor klz en kld kunnen maken.

Het afscheid nemen van de kleinkinderen verliep erg goed. Alleen kld heeft heel even geschreeuwd dat ze naar mama wilde, maar dat was snel weer over. Ze had 's ochtends al wat pijn in haar buikje en ik dacht nog: dat gaat wat worden. Maar het viel gelukkig allemaal mee en klz heeft niet één keer gepiept, de bikkel!

Voorafgaande aan vandaag, viel er nog wel het één en ander te regelen. En omdat wij al eerder die kant op zijn geweest, zaten we natuurlijk nog vol met goede tips. Er werd mij ook gevraagd om wat RMB te kunnen pinnen op Schiphol. Mijn advies was dat niet te doen, want in verhouding met het pinnen in China zelf, is die bank op Schiphol behoorlijk aan de prijs. Ook hebben we jongste zoon erop gewezen bij het pinnen bij de bank in China, niet zijn pas te vergeten uit de automaat te halen. Wij krijgen hier eerst onze pas retour en daarna worden de centjes uit de automaat gespuugd. In China gaat dat net andersom. Eerst geld en dan de pas. Zo heb ik regelmatig de pas van China zoon moeten laten blokkeren, omdat de automaat deze weer had ingeslikt bij het niet verwijderen.

En zo kwam er eind van de middag een familie app binnen: klopt dat wij met onze wereld pas van de R.abob.ank niet in Moscou kunnen pinnen? Aai, daar ging mij een lampje branden. Gebruik bankpas buiten Europa instellen. Daar heeft geen hond aan gedacht, denk ik. Tja en nu? Niet in Moscou kunnen pinnen tijdens de overstap, is niet zo'n probleem, maar 8 dagen China zonder geld... Gelukkig is er nog grote broer, daar kunnen ze vast wel een deal mee sluiten.

Morgenochtend wederom op tijd uit bed. Klz moet om 9.00 uur in het water liggen. Met een half uur rijden vooraf, gaap... , duikelen we maar weer ónze koffer in.

2 opmerkingen:

  1. De buiten Europa pinnen 'module' kun je via inloggen met de reader via internetbankieren activeren. Als ze deze bij zich hebben.........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

    BeantwoordenVerwijderen